Besar Rakipi

Leder for Nørrebrohallen og Osramhuset i KFF, 43 år

Hvad har barsel givet dig?

”Det forstærker følelsen af fællesskab med ens partner. Vi er sammen om det her. Det er vores barn og man kan trække stikket og nyde tiden med kone og børn.”

”Det kan undre mig, at andre ikke holder mere barsel. Det er jo en god deal, hvor man får tid med sin familie – og fuld løn. Og ”ferien” er på helt andre præmisser, hvor man blot forholder sig til egne og babys ønsker og behov. Jeg har haft tre forskellige ledere, hvor jeg har stillet flere muligheder op for min barsel – og de siger jo, at jeg bare skal gøre det, som jeg synes bedst om.”

Hvordan planlagde du din barsel?

”Jeg planlagde barslen med min kone, så vi kunne holde det sammen som familie.”

”Man kan få lidt dårlig samvittighed over for sine kolleger. Det er svært at starte en proces med en barselsvikar for tre mdr.  For mig har det fungeret godt, at jeg har kunne dele min barsel op over to somre og undgået denne udfordring”

Har du været i kontakt med din arbejdsplads under din barsel?

”Når jeg er væk i længere tid, vil jeg ikke ringes op for at orienteres eller forholde mig til udfordringer jeg alligevel ikke kan gøre noget ved. Men hvis nogen vurderer, at jeg kan hjælpe med noget vigtigt på kort tid, så har det været helt fint for mig at blive ringet til.”

Hvordan deler I sygedage?

”Vi har ikke et decideret system i forhold til at være hjemme med et sygt barn. Det afhænger af, hvad vi hver især skal den dag. Vi aftaler os ud af det, og vi synes selv, at vi har en fair fordeling. Og så er det en fordel når begge bedsteforældre er pensionister”